Manusläsning / Coaching

stationery

MANUSLÄSNING

För dig som vill ha ett konstruktivt omdöme om ditt manus. Vi tar emot romaner, novellsamlingar och andra prosatexter.
Startavgift 3500 kr + 20 kr / sida (moms tillkommer)

Kontakta oss via e-mail med en kort presentation av ditt manus, genre och sidantal, så återkommer vi med tidsuppskattning och betalningsvillkor. Den genomsnittliga tidsåtgången  är fyra veckor.
Betalning sker mot faktura som skickas per e-post när manus inkommit till oss.

Ditt manus ska:
•   vara datorskrivet
•   ha teckenstl minst 12
•   ha 1,5 radavstånd
•   vara sidnumrerat

Du får en utförlig kommentar på 4-7 sidor på både form och innehåll, som hjälper dig att få upp ögonen på ev svagheter i texten, huruvida berättelsen håller, ifall karaktärer och miljöer är trovärdiga, hur dialog och berättarperspektiv fungerar osv. Du får också konkreta råd för att vidareutveckla ditt manus.
Återläsning av bearbetat manus, inom ett år: 10 %  rabatt.

Läsning av nya manus till återkommande kunder: 10 % rabatt.

 

COACHING

För dig som känner dig osäker på hur du går tillväga för att skriva manuset som ligger där inne i huvudet och inte vill komma ut på papper erbjuder vi coaching.

Detta innebär förstås en längre tids samarbete och det är svårt att uppskatta den sammanlagda tidsåtgången och kostnaden. Pris per vägledningssamtal är 900 kr/tim.

Kontakta oss via e-post med en kort presentation av din idé så återkommer vi för bokning av ett första samtal där vi talar mer om din manusidé.

 

Veckan innan skrivarkursen funderade jag om det var smart att lägga en av de få semesterveckorna jag hade på att gå en kurs. Om det var! Tack, Katarina! Med din otroliga energi och engagemang gav du mig energi och pushade mitt skrivande till en ny nivå. Jag är imponerad över att du kan vara så närvarande, hela tiden. Du var så uppriktigt intresserad av alla deltagare och gav saklig, relevant feedback på ett motiverande och uppmuntrande sätt.

Tack för en fantastisk vecka!

Kurserna i kreativt skrivande har inspirerat mitt skrivande på ett avgörande sätt. Noveller tar form och det är roligt att skriva. Katarina skapar med sina kurser och sitt sätt att coacha en kreativ miljö där man vågar trotsa jantelagen och skriva.

Bästa hälsningar Tommy

Katarina visar ett stort engagemang för sina kursdeltagares arbete. Hon kan snabbt sätta sig in i en ny text och på ett lyhört och respektfullt sätt lyfta fram dess starka sidor. Hon ringar in oklarheter och ställer frågor som får kursdeltagarna att tänka till. Hennes omdömen och ändringsförslag är seriösa, välgrundade och tydliga. Hon har dessutom förmågan att skapa ett gott klimat i grupperna vilket ger en härlig lärandemiljö i spännande gemenskap med andra människor. Katarinas kurser har fått mig att ”komma loss” i mitt kreativa skrivande, samtidigt som hon hjälpt mig att vässa uttrycken och rannsaka mig själv till vad som slutligen skall finnas med i mina texter. Mitt självförtroende har växt och jag känner att jag vill, kan och vågar skriva och låta andra läsa.

Ann-Christin Nygren, Sollentuna

 
Katarina har den fina egenskapen att hon kan ge relevant feedback på en berättelses olika nivåer. Du får respons på huruvida din berättelse griper tag på ett känslomässigt plan men även hur historiens struktur och berättarton funkar. Är karaktärerna verkliga och trovärdiga eller är de platta stereotyper? Fungerar hoppen mellan första- och tredjeperson och behöver du verkligen den där miljöbeskrivningen på åtta sidor?

Men kanske viktigaste av allt så ger Katarina dig en ärlig glädje och objektivitet. Med intresse för ditt skrivande och vad du försöker åstadkomma ger hon feedback, men också energi när du behöver den som mest!

Paul Rebelo