Historik

Deltagarröster från Campello
Fridhems folkhögskolas allra första kursvecka i Spanien, 17-21 september 2012

–Hur var det att åka på kurs med Fridhem i Spanien?

Lena Molin, socionom, Svedala. Kurs: Akrylmåleri.

Det har varit jättekul. Det är ett roligt koncept att åka iväg på semester och samtidigt hålla på med något som man tycker är roligt, under bra handledning. Det här var första gången jag målade akryl, och det har varit spännande och frustrerande, men också givande och utvecklande. En sådan här resa kan man åka på ensam, för gruppen ger en tillhörighet och samhörighet.

Harriet Wennberg, kommunikatör, Uppsala. Kurs: Kreativt skrivande.

Det har varit intensivt, lärorikt och roligt. Alla vanliga beståndsdelar från Fridhem finns här, som trevliga människor, roliga aktiviteter på kvällarna och hela paketet med god mat, omsorg och omtanke. Här är de dessutom kompletterade med sol och bad.

Åke Reimar, läkare, Höllviken. Kurs: I Hemingways fotspår.

Vår skrivargrupp med ledaren Jan Sigurd gjorde en fantastisk utflykt till Valencia, som visade var Hemingway hämtade inspiration till några av sina noveller. Att äta på restaurang Pepica, där Hemingway brukade hålla till, var en väldigt intressant upplevelse. Det är fjärde gången jag går en skrivarkurs för Jan Sigurd sedan 2005, jag tycker att det är bra med repetition. Jag jobbar på att få ihop en samling med noveller. Under kursen skrev jag tre nya noveller och det känner jag mig väldigt nöjd med.

Eli Flaa, pensionerad ekonom, Trondheim. Kurs: Akrylmåleri.

Det har varit väldigt trevligt att gå på kurs här, det är väldigt berikande att träffa många människor med samma intressen. Jag målar mycket och känner ändå att jag vill lära mig mer. Kursen har gett mig ny inspiration, samtidigt som den utmanat och gjort att jag lärt mig mycket nytt. Det är härligt att vara i Spanien, att kunna gå till stranden och bada i vatten som är varmt trots att det är september. Hotellägaren på Mar Azul har varit väldigt trevlig och hjälpsam.