Om oss

Viva Kreativa erbjuder undervisning och handledning i olika former inom kreativt skrivande, allt från kurser för nybörjare till mer avancerad hjälp. Vi anordnar också skrivarkurser vid spanska medelhavskusten i samarbete med Fridhems folkhögskola.

Vi i har under många år undervisat och coachat privatpersoner, journalister och författare med uppdrag både inom privat och offentlig sektor. Vi lägger stor vikt vid flexibilitet och lyhördhet, för att alla våra kunder ska kunna få precis den hjälp de önskar och behöver. Vår drivkraft är den kreativa processen, vår önskan att nå våra uppdragsgivares mål och den ömsesidiga tillfredsställelse som det innebär.

Företaget startades år 2007 av Katarina Karp, som arbetar som skribent, lektör och litterär handledare. Hon debuterade som romanförfattare 2014 med relationsromanen Jag vill att du går nu, och hon är också initiativtagare till ett kreativt kulturcentrum i Spanien, som drivs tillsammans med Fridhems folkhögskola. Katarina har avlagt examen vid Lunds Universitets Författarskola och har även en gymnasielärarexamen. Hon har undervisat i svenska, engelska och litterär gestaltning i gymnasiet, på Komvux, på Fridhems folkhögskola och på Folkuniversitetet.